پیمان کاری و اجرای ساختمان - دفتر معماری اپیک تبریز | 36697196-041✔️

پیمان کاری و اجرای ساختمان

به مجموعه ای که فعالیت های ساختمانی از قبیل ساخت، حمل و نقل و اجرا را بر عهده داشته و با اشخاص حقیقی و حقوقی در این زمینه قرار داد منعقد می کنند، پیمانکاری ساختمان گفته می شود. با این مقدمه در ادامه این بخش از مقاله دفتر معماری اپیک به بیان توضیحات تکمیلی در این زمینه خواهیم پرداخت و هم چنین در زمینه پیمانکاری ساختمان در سراسر ایران نیز اطلاعاتی در اختیار شما خواهیم گذاشت. در ادامه با ما همراه باشید.

برای سفارش پیمانکاری ساختمان، با ما تماس بگیرید
۰۴۱-۳۳۲۹۰۱۷۰

پیمانکاری ساختمان

همان گونه که گفته شد، پیمان کاری ساختمان به مجموعه ای گفته می شود که از سمت کارفرما به عنوان نماینده در اجرای پروژه های ساختمانی انتخاب شده و پیمانکار موظف است بر اساس قرارداد منعقد شده نسبت به انجام عملیات های ساختمانی اقدام نماید. پیمانکار وظیفه دارد در طول اجرای پروژه، نقشه های مربوطه را طراحی و اجرا کرده و نسبت به دریافت مجوزهای ساختمانی، تهیه کلیه مصالح مورد نیاز، حفظ امنیت پرسنل و افراد مشغول به کار و هر آن چه که به این حیطه مربوط می شود، اقدام نماید. قرارداد مدیریت پیمان، از دو قسمت عمومی و اختصاصی تشکیل شده است. این قراردادها باید به گونه ای باشند که در آن ها هیچ گونه تناقضی وجود نداشته باشد و تمامی بخش ها به طور واضح مشخص شده و به امضای دو طرف برسد. در قرار داد مدیریت پیمان، کارفرما به شخصیتی حقوقی گفته می شود که بر اساس اسناد و مدارک، عملیات اجرایی را به شرکت پیمانکار واگذار می کند. مدیر طرح به عنوان رابط بین کارفرما و پیمانکار معرفی شده و چارچوب اختیارات وی از طرف کارفرما تعیین شده است. در این میان مهندس مشاور نیز در چارچوب اختیاراتی که دارد به شرکت پیمانکار معرفی می شود.

بدون شک همه افراد به دنبال پیمانکار و مجموعه های پیمانکاری ساختمانی هستند که نسبت به فعالیت آن ها اطمینان داشته باشند. یک پیمانکار خوب باید از ویژگی هایی برخوردار باشد. یکی از مهم ترین ویژگی هایی که یک پیمانکار ساختمان باید از آن برخوردار باشد، قدرت تصمیم گیری بالا و قاطعیت در انجام کار می باشد. از دیگر ویژگی هایی که یک پیمانکار باید از آن برخوردار باشد، داشتن تجربه کافی در حوزه مربوطه می باشد. برخورداری از تجربه بالا سبب می شود، تسلط پیمانکار بر روی پروژه بیش تر شود. همین امر باعث می شود سرعت اجرای پروژه بیش تر شده و کیفیت اجرای آن نیز بالا رود. زمانی که یک پیمانکار از تسلط کافی در اجرای پروژه برخوردار باشد، نشانه این است که از قدرت رهبری بالایی نیز برخوردار است. یک پیمانکار خوب باید از این توانایی برخوردار باشد که در صورت ایجاد هرگونه مشکل و اختلال در روند اجرای پروژه سریع نسبت به آن قادر به تصمیم گیری بوده و آن را رفع کند. چرا که بروز این گونه مشکلات می تواند در زمان تحویل پروژه نیز اختلال ایجاد کند. به طور کلی می توان گفت پیمانکاران ساختمان بر اساس قرار داد تنظیمی وظایفی برعهده دارند که برخی از این وظایف در آن ها مشترک می باشد. از جمله مهم ترین این وظایف می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیمانکار باید از برنامه ای دقیق و جامع برای پیش برد پروژه در ساخت و ساز برخوردار باشد.

  • فعالیت هایی از قبیل استخدام کارکنان گرفته تا فراهم کردن جدول زمان بندی برای اجرای تمامی مراحل بر عهده پیمانکار ساختمان می باشد.
  • در کلیه مراحل اجرایی، کارفرما باید تمام مراحل اجرایی ساختمان را با توجه به نقشه های فنی و اجرایی به طور کامل اجرا کند.
  • پیمانکار موظف است نسبت به بررسی نقشه های اجرایی اقدام کرده و در صورت وجود مشکل در اجرا موارد را با مشاور یا کارفرما مطرح کند.
  • پیمانکار ساختمان باید بر تمامی قوانین و ضوابط ساخت و ساز تسلط داشته و هم چنین نسبت به تفاوت آن ها در مکان و زمان ساخت و ساز، آگاهی داشته باشد.
  • اجرای تمامی اقدامات به شیوه ای قانونمند در کلیه مراحل ساخت و ساز بر عهده پیمانکار ساختمان می باشد.
  • مسئولیت نظارت بر چگونگی پیشرفت و تغییرات در طول انجام پروژه بر عهده پیمانکار ساختمان می باشد.
  • در صورت لزوم برای ایجاد هرگونه تغییرات احتمالی، پیمانکار این اختیار را دارد که نسبت به اعمال تغییرات اقدام کند.
  • رعایت کلیه مقررات ایمنی و ایجاد شرایط لازم برای جلوگیری از ایجاد هرگونه حادثه ای، بر عهده پیمانکار می باشد.
  • پیمانکار موظف است کلیه وسایل خدماتی لازم برای کارگران را فراهم کرده و در حفظ امنیت محیط کارگاهی کوشا باشد.

ضمانت اجرایی در قرارداد

قرارداد مدیریت پیمان که بین کارفرما و پیمانکار ساختمانی منعقد می شود، از ضمانت نامه اجرایی برخوردار می باشد. ضمانت اجرایی این امکان را فراهم می کند که در صورتی که هرگونه نقض تعهدات از سوی هر یک از طرفین قرار داد ایجاد شد، طرف دیگر بتواند اقدامات قضایی و کیفری را از این طریق دنبال کند.